Do, 28.Mär.2024 - 16:42
Aile ve Saglik Kitaplari

Bağırıp Çağırmadan
Çocuk Eğitimi Seti
(3 Kitap Birarada)
Cezasız Eğitim

Adem Günes
Bağırıp Çağırmadan ya da dövmeden Çocuk terbiyesi!.. 
Sık karşılaşılan okul öncesi davranış sorunlarına pratik çözümler!.. Setimizde, Adem Güneş'in en yeni ve çok satan kitabı "Cezasız Eğitim" adlı eseri de bulunuyor.

3 Kitap birarada 31,- Euro yerine şimdi sadece 17,90 Euro!..

SETIMIZDEKI ESERLER:

1) Cezasız Eğitim - Kişilik Gelişiminde / Adem Güneş

Birçok yetişkin cezasız çocuk eğitimi olamayacağına inanır... Çocuğun neyin doğru, neyin yanlış olduğunu öğrenebilmesi için ceza ve mükâfatın iyi bir eğitim yöntemi olduğunu düşünür. “Ceza kötü bir şey olsaydı, çocukken cezalandırılan bizler de kötü insanlar olurduk” der. Ceza insanı kötü biri yapmaz belki… Ama hiperaktif yapar… Şımarık yapar… Yılışıklaştırır… Öfkeli hale getirir… Eşi ile bağ kuramaz, çocuğu ile oynayamaz biri yapar… Ceza bir eğitim aracı değil, bir aşağılama davranışıdır... Çocuk aşağılanarak değil, ancak değerlilik hissiyle kişiliğini geliştirir… Pedagog Adem Güneş, Cezasız Eğitim’de çocukluktan yetişkinliğe kişilik gelişimini inceliyor. Baskı, zorlama ve cezanın çocuğun kişiliğine nasıl yansıdığını gözler önüne seriyor. Cezasız Eğitim, çocuk eğitimine bakış açınızı kökten değiştirecek bir eser…  (288 Sayfa)


2) Bağırıp Çağırmadan Ya Da Dövmeden Çocuk Terbiyesi / Jerry Wyckoff PHD., Barbara C. Unell :

Bu inanılmaz kitap 700.000 anne babaya okul öncesi dönemdeki çocuklarının davranış problemlerini (saldırganca davranışlardan huysuzluklara kadar) çözmesi için sevgi dolu ve sağlam bir yolun derslerini veriyor.

"Olağanüstü bir kitap! Akla gelebilen bütün disiplin problemlerine yalnızca pratik önermeler içermiyor ayrıca problemleri gerçekleşmeden nasıl önleyebileceğinizi de anlatıyor."
Sue Ellen Fried, Ulusal Çocuklara Kötü Muameleyi Önleme Komitesi Eski Başkanı

"Bu bilge ve deneyimli yazarlar, gerçek ve etkili disiplinin cezalandırmayla değil; tamamen eğitimle ilgili olduğunu biliyorlar. Oldukça iyi düzenlenmiş bu güzel kitap, anne babalara çocuklarına karşı nasıl sağduyulu davranabileceklerini öğretiyor. Ayrıca bu kitap onlara, çocuklarının düşünceli, saygılı ve yardımsever bireyler olmalarını sağlayacak eşsiz hayat derslerini sevgi dolu bir şekilde nasıl öğretebileceklerini göstermektedir."
Dr. Michael Meyerhoff, Ebeveyn Bilgi Merkezi Müdürü

"Değerli öneriler ve anlaşılır açıklamalarla anne babaların çocuklarını sevgiyle ve sınırlarını belirleyerek büyütmelerine yardımcı oluyor."
Marguerite Kelly (296 Sayfa)

3) Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi / Ekrem Acar:


Bu çocuk parmak emmeyi ne zaman bırakacak?
• Gece yatmak bilmiyor, sabah kalmak...
• Aklı fikri oyunda, ders kim o kim...
• Bu yaşta ne harçlığı, her ihtiyacı karşılanıyor ya...
• Çocuğumda zekâ sorunu mu var, neden diğer çocuklar gibi başarılı değil?
Anne ve babaların çocuklarıyla ilgili şikâyetleri, dertleri o kadar çok ki; yazmakla bitecek gibi değil... Ünlü bir atasözümüz vardır;
“İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır” diye.
Yani eğer çocuklarda bir sorun varsa, önce ailenin kendi davranışlarını, alışkanlıklarını gözden geçirmesi gerekir. Çünkü aileler çocukların rehberleridir ve bu anlamda onlara iyi örnek olmak zorundadır.
Ayrıca çocuk eğitimi konusunda bilinçlenmek de bir diğer önemli faktördür. Yapılan hatalar, çocuğun benliğinde onarılması güç yaralar açabilir.
Bu anlamda ailelere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmış pek çok kaynak kitap vardır. Yıllardır rehber öğretmen olarak eğitim kurumlarında hizmet veren Ekrem Acar da, ailelerin çocuklarıyla yaşadıkları sorunları göz önünde bulundurarak, pratik bilgilerin ve çözümlerin bulunduğu bu kitabı sizler için hazırladı.
Çocuk eğitimi sevgi, sabır ve emek gerektirir. Sorunları çözmek için hiçbir zaman geç değildir. 
Unutmayalım ki, mutluluk kaynağımız olan çocuklarımızı, mutsuzluk kaynağına dönüştürmemek biz anne-babaların elindedir.... (200 Sayfa )
Yayın evi: Timas
17,90 €
31,00 €
43 % daha ucuz
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!