Do, 28.Mär.2024 - 10:09
Tarih Kitapları

Osmanlı'nın Kökleri Seti
(2 Kitap Birarada)

Mehmet Isik
Türk Kitabevi'nin yeni kampanyası!.. Bu sette, Osman Gazi'den başlayıp Sultan Vahdettin'e kadar tahta çıkan tüm padişahların hayatlarını okuyacaksınız!.. 2 Kitap birarada 21,- Euro yerine şimdi 12.90 Euro!.. 

SETIMIZDEKI ESERLER:

1) Ertuğrul Gazi / Osmanlı'nın Kökleri / Tarkan Suçıkar:

Bir cihan devletinin mayasını çalan Ertuğrul Gazi, oğlu Osman Gazi’ye bir devlet değil ama her biri birer abidevi şahsiyet olan serdengeçti silah arkadaşlarını, geleceğe dair büyük umutlarını ve bir cihan devleti olma ülküsünü miras olarak bıraktı.

 
Bu mirasa sahip çıkan kendisinden sonra gelenler, onun umutlarını boşa çıkarmamış belki umduğundan daha ileri götürmüşlerdir. Bu araştırmamızda yalnızca Osmanlıların atalarına, Ertuğrul Gazi ve Kayı Boyu’na dair kaynakların verdiği bilgileri ve soykütüklerini öğrenmekle kalmayacak, eldeki bilgilerin ortaya çıkardığı birçok meseleye daha yakından bakma olanağı bulacaksınız. 

Nuh (A.S.), Oğuz Han, Yafes, Dede Korkud, Muhyiddîn İbnü’l-Arâbî, Süleymanşah ve Şeyh Edebali’nin sırlarına vakıf olacak, at sırtında dörtnala Asya’dan Anadolu’ya sel gibi akan kahraman Türklerin macerasına tanık olacaksınız.
Kayı Boyu, Anadolu’ya ne zaman ve nasıl gelmiştir?
Soykütüklerine göre Osmanlıların kökeni hangi peygambere dayanır?
Osmanlıların soy kütüklerinde yer alan Oğuz Han kimdir?
Kaynaklara göre Ertuğrul Gazi, Mevlana ile ne görüşmüştür?
Muhyiddîn İbnü’l-Arâbî, Osmanlılarla ilgili hangi kehanetlerde bulunmuştur?
Süleymanşah Ertuğrul Gazi’nin babası mıdır?
Ertuğrul Gazi’nin Osman Gazi’ye vasiyeti nedir?
Iys (Ays)  bin İshak bin İbrahim’in Osmanlılarla ilgisi var mıdır?
Gazi-Alp kime denir?
Ertuğrul Gazi, Hızır (A.S.) ile görüşmüş müdür?
Bir kısım Arap, Bizans kaynakları neden Osmanlılar ile akraba olduklarını iddia etmişlerdir?
Ertuğrul Gazi Anadolu’ya kaç kişi ile gelmiştir?
Dede Korkud, Osmanlılarla aynı soydan mı gelmektedir?
Ertuğrul Gazi’nin Babai İsyanı’nın bastırılmasında rolü olmuş mudur?
Hz. Peygamber soyundan gelen Iyaz’ın Osmanlılar ile bağlantısı var mıdır?... (264 Sayfa)

2)  Osmanlı Tarihi / İğneli Tahtın Sultanları  / Mehmet Işık :

Türkler, tarih boyunca dünya düzenine şekil veren birçok büyük devlet kurmuşlardır. Asya Hun İmparatorluğu'ndan başlayarak günümüze kadar geçen yaklaşık 2 bin yıllık tarihi süreçte hep kendilerinden söz ettirmişlerdir. Dostlarını varlıklarıyla mutlu eden, düşmanlarına adaletle hükmedip korku salan bu necip kavim, en parlak ve ihtişamlı dönemini Osmanlı Devleti döneminde yaşamıştır. Osmanlılar, Uzakdoğu'da Japonya'dan, İskandinavya'ya, Orta Afrika'dan Viyana kapılarına kadar geniş bir coğrafyaya nüfuz etmişlerdir. Eski Türk devletlerindeki "Cihan Hâkimiyeti" anlayışını, İslam'ın cihat anlayışıyla birleştirip, gaza ve cihat anlayışıyla harekete geçen Osmanlı padişahları, dünyayı insanca yaşanabilir bir hale getirmek için gecelerini gündüzlerine katarak mücadele etmişlerdir. 

Elinizde tuttuğunuz Osmanlı Tarihi adlı eser, dünyayı yaşanabilir bir yer haline getirmek için mücadele veren padişahların yaşantılarını konu edinmektedir. Bu eserde; Osmanlı tarihiyle ilgili karanlıkta kalan hiçbir soru bırakılmamış ve siz değerli okuyucuların meraklarını giderici tüm bilgiler içerisinde toplanmıştır.

Osman Gazi Han'dan başlayıp Sultan Vahdettin Han'a kadar tahta çıkan tüm padişahların hayatlarını, muhteşem Osmanlı kültürü'nü, cihan devleti Osmanlı'nın zayıflamasının ve tarih sahnesinden çekilmesinin nedenlerini okuyup, yaralanma fırsatınız olacak. 

Arşiv belgelerinden, hatıratlardan, birinci el ve ikinci el kaynaklardan yaralanarak hazırlanan "Osmanlı Tarihi / İğneli Tahtın Sultanları" adlı eser tarih severlere büyük kazançlar sağlayacaktır... (520 Sayfa)
12,90 €
21,00 €
39 % daha ucuz
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!