Fr, 29.Mär.2024 - 00:46
Araştarma - İnceleme

Tapınak Şövalyeleri
(2 Kitap Birarada)

Henry Lincoln,  Michael Baigent,  Richard Leigh
Michael Baigent, Richard Leigh ve Henry Lincoln'ün birlikte yürüttükleri, yıllar süren, zaman zaman anlaşılmazlığa sürüklendikleri bir inceleme Savaşçı Keşişler Tarikatı ve Tapınak Şövalyeleri... 

Araştırmacıların, serüvenin başlangıcından küçücük bir nokta olan bilgileri sonrasında yüzlerine kapanan kapılar, saklanan kitaplar, konuşmayan rahiplerr, anlaşılmazlık yumağı ve çeşitli dokümanlarla tüm bir Avrupa ve Hıristiyanlık tarihini kapsayan bir çalışmaya dönüşüyor. 

SETIMIZDEKI ESERLER.


1) KUTSAL KASE KUTSAL KASE :


Hıristayan dünyasının en bilinen ve gizemli efsanelerinden Kutsal Kase ve Tapınak Şövalyeleri'nin peşine düşerek yaptıkları yolculuğun sonlarına doğru Ortaçağ'ın görünmeyen yüzü yavaş yavaş beliriyor gözlerimizin önünde: Rennes Şatosu, Sion tarikatı, çağlarına ve günümüze damgalarını vuran yazarlar, ressamlar... Haçlı seferleri, Vatikan'ın Hıristiyanlığı ile uzlaşılmaz sorunlar yaşayan batıni topluluklar, sapkın inanışlar, savaşlar, birbirine kilitli ilişkiler... Hz. İsa'nın yaşamı, çarmıh ve İnciller... Kutsal soy Merovenj Hanedanı ve gizemi hala anlaşılamamış Kutsal Kase... 

Alternatif bir bakış açısı... Zaman zaman marjinalliğe sürüklenen yargılar, cevap isteyen sorular ve insanın zekasını zorlayan bir yolculuk Savaşçı Keşişler Tarikatı ve Tapınak Şövalyeleri... (560 Sayfa)

2) MESIHIN MIRASI :

"Bu İsa efsanesinin bize fazlasıyla yararı dokundu." Bu sözler, 16. yüzyılın başlarında Papa X. Leo tarafından söylenmişti. 
Yazarların sadece Hıristiyanlık tarihini değil, dinler tarihinin tümünü allak bullak eden "Kutsal Kan Kutsal Kase" ve "Mabet ve Loca" adlı kitaplarla dünyada kopardığı fırtına, yeni sorularla devam ediyor: 
- Birden fazla İsa mı vardı? 
- Hıristiyanlığın kurucusu İsa mıydı? 
- Havariler, geleneksel inanışta olduğu gibi 'barışsever' miydi? 

-Vatikan, CIA, KGB, Mafya, Masonluk, P2, Opus Dei ve Tapınak Şövalyeleri arasındaki bağ nedir? 

'Mesih' düşüncesinin antik çağlardan günümüze ulaşan serüveninin anlatıldığı bu kitapla, Roma İmparatorluğu'ndan Amerika Birleşik Devletleri'ne varıncaya değin, 'Din' ve 'İktidar'ın birbiriyle ilişkilenme biçimini, tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor. 

Yazarların, ciddiyeti sorgulanamayacak kadar derinlikli ve çok yönlü araştırmalar sonucunda ulaştıkları ikna edici kanıtlar ve bu kanıtlardan yola çıkarak ulaştıkları sonuçlar; hayat görüşünüz ne olursa olsun, geçmişi ve bugünü, olayları yeniden değerlendirmek üzere tekrar gözden geçirmenize neden olacak. 
'Mesihin Mirası'ndan birkaç bölüm başlığı: 
"İsrail Kralı Olarak İsa 
"Boşluğu Dolduran İnançlar: Sovyet Rusya ve Nazi Almanyası 
"Mahşeri Kucaklamaya Doğru 
"Gizli 'Amerikan Birliği' 
"Gizli Grupların Ardındaki Gizli Güçler.." (472 Sayfa)
Yayın evi: Nokta Kitap
14,80 €
29,80 €
51 % daha ucuz
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!