Di, 30.Apr.2024 - 21:12
Araştarma - İnceleme

Marx & Engels
Ernesto Che Guevara

Ernesto Che Guevara
“Şu anda Aziz Karl olağanüstü bir kişiliktir. Mihverimdir ve yaşadığım müddetçe benim için öyle kalmaya devam edecektir...” diye yazmıştır genç Ernesto Guevara, 1956 Ekim ayında Meksika'dan annesine yazmış olduğu mektubunda Karl Marx'a ithafen.
Che, bu Alman devrimcisinden, bitmek tükenmek bilmeyen ve kendisini klasik Marksizm çalışmalarına götüren seyahatlerinden pek çok şey öğrenmiştir. Che'nin Marx'la ilgili yorumlarından çoğu Che'nin kendisini de yansıtmaktadır; tıpkı aşağıdaki gözlemi gibi:
“Dünyadaki tüm acı çekenleri kapsayabilecek büyük bir etki gücüne sahipti. Mücadeleye bağlılık ve yılmaz iyimserlik mesajını yayan hümanist bir insandı. Ancak tarihin çarpıtmasıyla bir puta dönüştürülmüştür."
Che'nin 1965 yılındaki Afrika misyonundan sonra yazdığı bu yayınlanmamış biyografik Marx ve Engels tanıtımı, yeni nesle Marksizm'in ana kavramlarına dair bir anlayış vermekle kalmayacak, yazarın kendisini de daha fazla tanımalarını sağlayacak ve Che'nin imajı ve dersleri her kıtadaki isyancılara ilham kaynağı olmayı sürdürecektir.
(128 Sayfa / Marx & Engels / Ernesto Che Guevara / Nokta Kitap / www.turkkitap.de / Türk Kitabevi Tel: 0049 69 250506 / Türkische Buchhandlung Frankfurt/M) site:turkkitap.de
Yayın evi: Nokta Kitap
6,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!